Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Βασικές Γεωμετρικές έννοιες Α Γυμνασίου- Βασικά στοιχεία κεφαλαίου

Στην παρούσα ανάρτηση, παρουσιάζω μια πρόταση μου για ένα ανακεφαλαιωτικό μάθημα στις βασικές γεωμετρικές έννοιες της Α' Γυμνασίου.

Τα παιδιά της Α' Γυμνασίου σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να πειστούν να χρησιμοποιήσουν μολύβι, χαρτί και γεωμετρικά όργανα σχεδιάζοντας σχήματα σε βασικές γεωμετρικές έννοιες. Άλλες πάλι φορές κάνουν πρόχειρα σχέδια, είτε δεν ονομάζουν τα σχήματα.

Οπότε, κατά την άποψή μου, είναι καλό, μετά την παράδοση δυο-τριών μαθημάτων (που μπορεί να είναι μετά από 4 ή 5 διδακτικές ώρες ( δεν θα είναι σε όλο το κεφάλαιο αλλά τμηματικά), να παρουσιάζουμε το αρχείο αυτό και κυκλοφορώντας εμείς μέσα στην τάξη, να τους ωθούμε να συμμετέχουν ενεργά, αφού τα σχέδια παρουσιάζονται τμηματικά στο αρχείο prezi που παραθέτω.

Αυτό, έκανα εγώ την φετινή χρονιά και θα συνεχίσω να το κάνω στο υπόλοιπο κεφάλαιο. Το αρχείο δεν είναι ολοκληρωμένο και θα ανανεωθεί με τις επόμενες παραγράφους.

Ανάλογη εργασία κάνω στην γεωμετρία της Β' Γυμνασίου, την οποία επίσης θα παρουσιάσω σε άλλη ανάρτηση. Χρησιμοποίησα και κάποια τμήματα από βιντεομαθήματα του Ευριπίδη Θέμελη, τον οποίο φυσικά ενημέρωσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου